Monday, February 23, 2009

GENG ROAD TOUR: GSC Alamanda dan TGV Jusco Seremban2

Sambutan Road Tour kali ini sangatlah tinggi. GSC Alamanda sesak dengan para pengunjung dan para peminat yang mengerumuni panggung sejak tayangan pertama GENG pada 22 Februari. Melihatkan orang yang sebegitu ramai amatlah tidak disangka sehinggakan maskot Upin dan Ipin terpaksa bergerak ke medan tengah (center court) kompleks membeli belah ini. Ada yang mengikut Upin dan Ipin ke center court untuk bertemu dan bergambar bersama-sama Upin dan Ipin.

Beginilah suasana di center court Alamanda, Putrajaya.

Upin dan Ipin menjadi tarikan seperti selebriti.

Upin dan Ipin menaiki eskelator. Sesuatu yang jarang dapat dilihat hari-hari.

Upin dan Ipin di Jusco seremban2 pula. Boleh tahan ya para pengunjung yang hadir?

"Peace sign" daripada Ipin kepada semua.

Maskot Upin dan Ipin bukan sahaja yang menjadi tarikan, malah pelakon-pelakon suara turut dikerumuni. Barisan panjang dapat dilihat sebaik sahaja pelakon-pelakon suara seperti Amir Izwan (suara Badrol), Kee Yong Pin (suara Lim), Fathiah Diaz (suara Upin & Ipin), Balqis (suara Kak Ros), Kannan (suara Rajoo), Hasrol (suara Salleh a.k.a Sally) dan Superstar Syafiq (suara Muthu) duduk ditempat menandatangan poster.
Kaunter jualan barangan GENG turut dibuka oleh kru GSC Alamanda dan mendapat sambutan ramai.

Walaupun hari Ahad, namun jualan tiket habis hingga ke malam di Alamanda. Diingatkan sekali lagi kepada yang ingin menonton, sila membuat tempahan jika takut tiket habis.

Pandangan dari tingkat atas ditempat autograf. Disebelah kiri adalah kaunter jualan barangan GENG.

Adik ini minta Nur Fathiah menandatangani bajunya. Tak puas dengan poster kot.

Ada yang mintak tandatangan diatas telefon bimbit. Macam-macam.

TGV Jusco Seremban2, yang juga merupakan cawangan TGV ke-2, turut dipenuhi dengan pengunjung. Maskot Upin dan Ipin pula dapat berjalan-jalan didalam kompleks ini. Ada yang terkejut dan seronok melihat kehadiran Upin dan Ipin di sana. Mereka tidak menyangka Upin dan Ipin akan berada disana. Secara tidak lansung, lebih ramai mangikut Upin dan Ipin ke TGV dan memeriahkan lagi GENG Road Tour di TGV Jusco Seremban2.

Gambar beramai-ramai sebelum tamat acara Road Tour di GSC Alamanda.

Terima kasih diucapkan kepada yang membantu secara lansung atau tidak.


Maskot Upin & Ipin beramah mesra dengan peminat di Centre Court Alamanda.

p/s: klik sini untuk melihat entry daripada Cik Nurul Izzati yang turut sama memeriahkan GENG Road Tour di jusco Seremban2.

Let's spread the GENG love~